sometimes you just have to set your ego aside and remember that the love you have for that other person is more important than winning a fight :)

- marshall & lily, how i met your mother e6s5

Thursday, October 27, 2011

1 month to go

masa sangat cepat berlalu. tinggal sebulan je lagi untuk jadi girlfriend encik dokter ^_^

i am not an easy girlfriend. x percaya?? ask him. but really, i'm trying to be a better person. inside out :) haven't had a fight, quarrel, squabble or anything of it's kind for 2 weeks ;) satu pencapaian ye utk saye yang suka cari gaduh ni -___-" (ps-gaduh2 mengade tu adela..haha)

oh yes. sebulan lagi.. ape dah jadi dengan prep?? first time reveal checklist nih ;PP~~
  1. catering
  2. outfit
  3. door gift - half striked sbb telur masih pending (d'uh)
  4. tema/dulang/decorations - settling for fresh flowers.
  5. hantaran -
    • sirih junjung
    • baju nikah & songket
    • books (nerd much?)
    • songkok & sejadah
    • cake
    • choc box
    • wajik
    • kuih bakar
    • fruit basket
  6. cincin ini awal2 mr doctor n fMIL dah cari. excited!
ini je checklist tunang i?? haha.. yelah.. it's just a small ceremony. no OP. no MUA. no dais. no fancy door gift. no fancy decorations. ini cheapskate punya b2b. kata penganggur =))

sebulan je lagi.. byk lagi yang belum strike kan?? mama dah bising suruh listkan barang2 yang nak beli. engagement + wedding journal yang konon2 semangat hari tu pun dah entah ke mana. nak bertunang ke tak nak ni?? gila?? :))

hari tu masa pergi beli2 decos for hantaran pun.. ermm.. byk bergantung kt mama n acik to decide. i am super blur ok. bila visit blog org lain.. seronok je tgk blog b2b semua sibuk menDIY macam2,, nak expect cik kak sorg ni DIY?? adelah kebarangkalian besar nanti sy guna kelalang kon/ kelalang bulat jadi barang hantaran/decorations nanti. or my friends would say: az, guna daun je lah. pfftttt =))

oh. by the way. hantaran #2. checked! see.. ade je improvement..haha.. sokay la.. i still hv plenty of time.. err.. plenty ke?? plenty lah kot.. jangan ttibe sangat pps panggil suruh viva voce sudah?? erkk..

i'll freak out when it's time to freak 0ut kay?

okthnxbye,

an eager bakal tunang org

No comments: