sometimes you just have to set your ego aside and remember that the love you have for that other person is more important than winning a fight :)

- marshall & lily, how i met your mother e6s5

Friday, December 2, 2011

review: me to him

ehem.. hari ni nak review barang2 hantaran from me to mr doctor :)

hantaran kami 7 balas 9. asalnya nak buat 5 balas 7. tapiiiiii sbb mr doctor banyak sponsor.. jadi bertambahlah dulang.. aihh..

warning: entry over gambar ^^

9 dulang hantaran. sirih junjung. persalinan nikah. songkok + sejadah.  books. choc box. cake. wajik durian. fruits. kuih bakar
decoration hantaran. mmg fully fresh flowers. kate la ape pn.. sy mmg hantu fresh flowers ^^ 
bunga pilihan ialah purple and white chrysanthemum ;)
dulang kaki makteh  sy sewakan dari sedara dia kat pernu.
kain alas sy beli kat kedai barang2 kahwin kat kampung jawa/bunga raya. dekat bandar melaka. rasanya org melaka tau la kot? kalau xtau bole tanye ye ;)
bekas isi hantaran tu.. yg silver ada butterfly tu beli kat sayang you semua house. ni mmg b2b wajib tau kot?

sirih junjung.
 sebenarnya sy pun x pasti sangat pasal adat2 ni. mama kata kena ada. sy on je :)
sirih junjung ni cantek kn? makteh sy tempahkn jgk dekat sedara dia tu. bgtau je tema purple. terus dapat mcm ni. alhamdulillah mmg puas hati :)

persalinan nikah. kain royal satin putih ngn songket. 
kain tu beli sekali ngn persalinan nikah hantaran dari mr doctor kat sy. beli dekat gulatis jalan TAR.
kain songket utk sampin tu pulak import dari satu kedai kat kedai payang terengganu. kedai tu mmg selalu pergi dari dulu since arwah ayah ada. so ktorg ni kira regular customer kakak tu la. so mntk tolong dia poskan satu songket dgn ciri2 idaman hati. alhamdulillah. puas hati sangatttt..

songkok + sejadah
songkok ni beli kat satu kedai kat hang tuah walk. affordable and the most important thing is mr doctor sukaaaaaa!
sejadah tu. ermm.. x pasti dari mana datangnya.. mama bagi ;))

books. 
ohhh.. m a nerd =))
nak tau lanjut pasal buku2 ni.. bole baca entry ini

cake. 
i'm so particular about this one. sbb takut x sedap. so kesian nak bagi fFIL makan kan.. so i decided to order from secret recipe 3D cake. sape2 luar KL sila order at least seminggu lebih awal ye. banyak je rupa lain. so boleh pilih mana2 yg minat ^^

choc box.
my biggest gamble. xde idea nk bg apa bila mr doctor kata nk tambah dulang. so cariiiiiii lah online. try contact a few tapi k aisyah ni je yang reply. 
and utk puaskan hati.. sy order lebih sbb nak rasa. haha.. alhamdulillah. sy rasa sedap lah juga utk homemade choc :D
b2b melaka nak contact k aisyah

fruit basket.
buah la kan. tapi yg sy paling sukaaaaaa roselle tu. xtau laaa bila dpt kt mr doctor jd ape ;))

wajik durian.
sedappppp. ni cousin mama buat. hehe

kuih bakar.
mak ngah sy sponsor. sy pn xtau rupa dia or rasa dia yg ni mcm mana. tp sy tau kuih bakar terbaikkkk~

so..

itu je la dulang2 hantaran from me to mr doctor. alhamdulillah puas hati sangat. dengan benda2 atas dulang dan decoration yg simple dan comel just like me ;)

No comments: