sometimes you just have to set your ego aside and remember that the love you have for that other person is more important than winning a fight :)

- marshall & lily, how i met your mother e6s5

Sunday, February 26, 2012

kursus kawen. checked

rindu mr doctor :(

padahal baruuuuuuuu 2 jam setengah yg lalu dia hantar sy balik rumah :( seriously perasaan lepas tunang ni sangat lain.

ok sebenarnya..

he spent the weekend here with me in melaka ^_^

friday evening pergi survey kad kawen lepas dia solat jumaat. all squabbles and arguments regarding kad kahwin are all wasted. memang lah lepas ni malas nak cakap ape2 over the phone or BBM.. cz when we get together.. everything jadi saaaaaaaaaaaaaangat senang!!!

sabtu & ahad adalah kursus pra perkahwinan dan kekeluargaan islam. alhamdulillah. dah dapat sijil. tengok checklist. dah cross off ^_^

byk ilmu2 baru sy dapat. insyaAllah akan berusaha jadi yg terbaik utk rumahtangga kami ;)



balik2 dari kursus kawen. 
mama: mcm mana? dah sedia? byk kan tanggungjawab org kawen. 
kami: *sengihjelayangmampu* 


Thursday, February 23, 2012

One Dream Veil Contest

thank you tuan punya blog for inviting me to join


so here goes ;)

    pure ♥   
mahu tag
thiera
nia

;)

Tuesday, February 21, 2012

cake cake cake!

hai korangs!

ini episod berangan je!

cake kawen 3 tingkat saye da inclusive dengan catering & canopy. x boleh complain. tapi sy suka je design yg dah pilih tu ^_^

so..

memandangkan asek tengok Cake Boss and DC Cupcakes je skrg..

sy nak berangan je cake cantek2 ni..

nak Buddy buatkan cake boleh??? 

*berangannnnnnn*

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.







he's Buddy Valastro. and he's awesome!

and cuppies..


awesome. no?

Katherine and Sophie, DC cupcakes. 

yummers~

ok

sesi berangan tamat

:)


Monday, February 20, 2012

my wedding weekend

kejadian sabtu dan ahad lepas :)

traveled all d way to seremban and meet mr doctor who had an off day sbb dia post double shift. 

straight to Bangi to my budak comot's wedding! 

I am sooooo happy for you amilah!!

met some friends i haven't met for so long after my life in Jasin..



me and some Jasin mates. with the newlyweds :)


congrats Dr Amilah + Dr Hanif :)

 after Amil's wedding.. went to visit the fILs in Sg Buloh.. sekejap je dpt jumpa dorang because we were rushing to another wedding at Bukit Bintang

made a pit stop at Ikea to buy Zaz's wedding present..

and straight to Menara Yayasan Tun Razak and met..

zira + nik. mr doctor + me. fit + rye
 for Zazrene + Sam's wedding reception!
the mutants and the other half. i love these vitches! ♥
dear Zazrene. i'm happy you finally found your prince charming!

congrats Sam & Zaz!!

enough said. i had a hell of a time with my mutants. memang terbaik lah!

and on Sunday :) followed mr. doctor to his friends wedding. soooooo classic la. i loike!

and i just love being there with him :)


congratulations Dr Effendy + Dr Dyana

:)

to the newlyweds,
Barakallah~~

thanx to mr doctor. for everything ;)

kecewa terpaksa balik naik bas sebab mr doctor kerja petang on sunday :(

Friday, February 17, 2012

baju nikah~

saya dah hantar baju nikah pegi tailor.

saya hantar kat tailor yang jahit baju tunang hari tu..

pergi kedai aunty tu.. tanya boleh tak dia jahit material baju saya tu.. risauuuuu takut dia x sanggup ambik.. tu pun berkali2 dia cakap susah nk jahit sebab dia kena bukak manik.. tp sebab aunty tu best.. dia amek jgk.. and insyaAllah dalam 2 bulan siaplahhhh baju saye ^_^

awal kan?? hihikk..

tp sy x sabar nk tgk outcome.

ok. tu je.

hari nie.. akad nikah 2 perempuan kesayangan. iaitu..

  • budak comot katil sebelah masa kat jasin
  • mutant comel
esok pagi bergerak ke kl utk reception dorang.. weee~~ 

jumpa kesayangan jasin.. dan mutants kesayangan. x sabarrrrr!! and ahad ada wedding kawan mr doctor. ehemm.. sy suka ;)





Friday, February 10, 2012

7 months to go!

thesis utk final submission dah siap print.

minggu depan nak mengadap boss + internal examiner. lepas tu submit!

makaaaaaaa..

bermula lah episode planning kerja kahwin.

mama dah mula risau. tinggal 7 bulan 5 hari from date! uhh.. sy fhm kerisauan dia.. terpaksa uruskan majlis kahwin anak2 sorang2.. sebab tu dia nak anak2 dia cpt2 kahwin.. walaupun sy tau dia sedih nk lepaskan anak bongsu dia nie ;( ok..tuka topik sbb air mata dah bergenang

pagi ni saya dah..

  1. update guestlist utk mama
  2. survey contoh2 kad kahwin yg boleh meet selera sy + mama + mr doctor + fILs. susah tahu? sy mesti la tau selera sy je.. pfftttt~~
  3. bukak file berkaitan wedding. (baru nak bukak file tau dhiera! hahahahahh) ada 2 file. 1 file rasmi yg ada resit + guestlist. satu file idea2 repekan sy. sekian. 
la..

tu je ke??

ohh.. semalam pegi print thesis.. dapat idea mcm mentol baru tukar. ting! nk buat guestbook hardcover mcm thesis. ehmmm..

ok bye!


Tuesday, February 7, 2012

bilik peranten. inspired.

petang semalam balik kampung sbb cousin paling kecik khatam Quran. comel oh.. da lama x berada dalam majlis khatam Quran ^_^

lepas tu bincang2 pasal majlis kawen saye ^_______________^

diterjah dengan macam2 soalan menjadikan saya cuak sbb sy x start apeeeee pun lagi..

basically ada perubahan pada majlis.. sebab based on the discussion, tiba2 smorang rasa better nikah a day before.. supaya tak terkejar2 utk nikah + reception hari yang sama. tapi semuanya akan bergantung pada perbincangan dengan orang2 masjid nanti ^_^

bila dah nikah hari sebelum.. mula lah semua nak suruh sy buat malam berinai. bahahaa.. sy kata taknak berinai.. tapi nak pasang bunga api malam tu.. mak lang kata: nak bunga api kena berinai. hahahahh..

makcu sy pulak kata: adik dah fikir konsep bilik pengantin. *creak creak.. bunyi cengkerik* bahahahahaha..

adik ni tau nk nikah je.. yg lain semua dia malassss.. lalalalalaaa 

makanye.. pagi ni.. pagi yang sepatutnye siapkan correction thesis.. dah digunakan utk google bilik perantin..

hasilnya???

saya sukaaa..
sebab sangat simple n elegent n nice ^_^
cuba bayangkan kalau merah + pink
woooots.

 ini pun!!
tapi langsir2 n backdrop belakang tu sy kurang berkenan..
katil n bunga2an tu...
dan sy jatuh hati ngn fairy lights tu!
tapi mcmane nak gantung eh??

 sweetness!
backdrop langsir yang ada bunga tu ^___^

 membayangkan jurai2 kat belakang tu sampai atas..
ishh.. comelnye!
hahaha

cantek cantek cantek!!

saya memang x suka decoration yg gaudy n serabut *da byk kali ckp nih rasanya ^_______^*
sesungguhnye sy suka yg nampak simple n nice n elegant n exclusive ;)

tema: mungkin cream + pink + merah. ehemmm~

konsep: dah mula kelihatan. tengok lah cmne nanti ;))

next mission: cari konsep pelamin pulak~

Monday, February 6, 2012

hari ni first time masuk tempat kerja mr doctor ;) 

sukaaaa bila mr doctor jumpa kawan2 dia and told them; 
ni tunang aku 


^___________^

nak cakap tu je :)

Sunday, February 5, 2012

hati ini bukan milikku lagi :)

Jika engkau minta intan permata tak mungkin ku mampu
Tapi sayangkan ku capai bintang dari langit untukmu
Jika engkau minta satu dunia akan aku cuba
Ku hanya mampu jadi milikmu pastikan kau bahagia

Hati ini bukan milikku lagi
Seribu tahun pun akan ku nanti
Kan… kamu…


Sayangku
Jangan kau persoalkan siapa di hatiku
Terukir di bintang tak mungkin hilang cintaku padamu



Friday, February 3, 2012

lama x update.

online pun tidak.

kadang2 je jenguk group kat fb. tapi jenguk guna BlackBerry® adalah boring.

sebab..

kakak kesayangan saya warded. viral fever.

4 hari 3 malam jadi pengunjung setia hospital putra. 

malam yang sama kakak sy warded. nenek mr doctor pn warded jgk. 

ya Allah. tuhan je la yang tau perasaan saya :(

masih kepenatan :(

terpaksa cancel trip Cameron Highlands dengan doctor kesayangans :(

aihh..