sometimes you just have to set your ego aside and remember that the love you have for that other person is more important than winning a fight :)

- marshall & lily, how i met your mother e6s5

Thursday, June 28, 2012

kenapa sy dah lama tak update blog?

sunyi nye blog sy.. ada orang baca lagi tak eh??

78 hari lagi!

saya tgh sibuk dgn ini..


mengupdate guestlist

tulis kad + alamat

kumpul duit beli setem.. lols

tapi hari isnin hari tu sempat siapkan borang hijau, yeyy!



buat kat poliklinik kesihatan ayer keroh

pergi buat sorang2 sbb mr doctor xnak buat dgn sy.. sobs

pengalaman. kk ayer keroh sgt x best! haha
sebab 1. kena tendang mcm bola sbb kaunter x bagi borang cukup2
sebab 2. tukang bg kaunseling HIV dia pemalas. dia tnye: da pergi kursus kawen? tau kan mcm mana HIV berjangkit? x payah la sy explain lg.. awk pegi kaunter 11. helooooo.. makan gaji buta! penat sy isi buku rekod pesakit yg pink tu.. igtkan dia nk tgk lah.. rupenyeeeeee.. hurmmmphhh
sebab 3. tukang ambik darah sibuk bergosip pasal kerani tak sediakan pen. apekahhhh?? depan patient kot!
sebab 4. kena tunggu queue sebab doctor yg stamp n sign borang tu sibuk jumpa patient lain dulu padahal sy dah bg borang sy lamaaaaa dah
haihh.. mungkin bukan rezeki sy kot kt kk ayer keroh.. 

xpelah. yang penting,,,,,,,
NON-REACTIVE!
:)

dan hari niiiii..

saya dapat nieeeeeee!


ohh bukan dapat.. 

beli dgn kerry ;))

silaaaa lah sape2 nk sorok lemak cm sy

esok mr doctor dtg ambik sy..

sabtu fitting utk majlis bertandang.. 

down gila sbb berat x turun nak g fitting..

kbyes~


Tuesday, June 26, 2012

Thursday, June 21, 2012

a year wiser

ada orang tertido last night.. tak dapat jadi orang first wish sy on my last birthday of being single.. tehee..

tapiiiii..

pagi2 dapat ini! hihi


my hopelessly romantic mr doctor. sweetness! 

went to pick this up


sneaky peeky. heuheu ;)

iklan: sape nak datang wedding saya?

thank you for being you my dear love


thanx everyone who called, texted, whatsapped, bbmed, walled and tweeted for your best wishes and prayers.

most of all. thanx to my dearest sweetest family and future family ♥


Friday, June 15, 2012

Ya Allah.. Andai ini yang terbaik untukku, permudahkanlah.
Andai ia bukan, redhakanlah aku tak memilikinya ☺


Saturday, June 9, 2012

a little bit here and there

saya dah lama x update blog betul2. update pun pendek2 je.. jiwa agak kacau bilau.. hari ni nak bercerita sikitlah.. tp entry bercampur aduk. haha

minggu nie.. 3rd weekend wedding. sebenarnye dah 3 minggu travel untuk wedding. first week ke pasir gudang wedding aien. 2nd week ke klang wedding nurul. nantiiiii lah update pasal wedding cousin 2 orang nih.. boleh??

and today.. kawan baik arwah ayah kahwinkan anak kat Danau Golf Club UKM. dia jgk uncle yg byk tolong sy masa sy buat masters kt uthm ;) seronok dia ktorg datang satu family.

on the way back singgah nilai 3.

ya Allah. memang first time lah aku pergi nilai 3. sebabnyaaaaaaa.. nak cari barang untuk support doorgift. malas cerita pasal ni sebab ade sedikit kesakitan di hati. haha. kbye~

lepas tu terus cari langsir and backdrop utk bilik perantin. lol. memang sewel kejap keluar masuk kedai langsir.. dengan sesak.. dengan panas.. dengan certain2 design yang KGdots.
tp mama kata: baik beli langsir kt sini.. punya banyak choice nie x nak pilih kat melaka lagi x de pilihan nanti. 
sebagai anak mama yang baik dan comel. sy yang menurut perintah ;)
oh.. da carpet jugeeee.. carpet bulubuluuuuu.. haha carpet bulubulu tu lepas pakai kt bilik pengantin sy nak pakai kat hall rumah seremban nanti! mama pun sempat jgk beli carpet! lalalalaaa~
so yeah.. basically.. deco bilik pengantin is DONE! ;)

ohhh.. last week mr doctor confirmkan honeymoon package ^___________________^ destinasi. dekat2 je. right after his side's reception ;) nak cari outfit baruuuu.. takkan nak pakai jeans n tshirt g honeymoon?? hahahaa.. we have future plans for real honeymoon.. tapi nak kena budget duit dan masa. semua nak gerak sekarang kau ingat kau ada bank negara belakang rumah azliyana?? haha

jumaat ni ada sesuatu. i really want this. for me and for my promise some time ago. for us and for our future together. ya Allah. ease me. ease us to get there :)

p/s- tadiiiii.. uncle ismail bagi glass jar as doorgift. ktorg dapat sorang satu! sy curi semua sebab nak buat condiment jar kat umah seremban. haha. dah ada 4 condiment jar!

Friday, June 8, 2012

ya Allah

andai ini rezeki yang terbaik untuk aku.. untuk kami..

project masa depan bertambah cerah

insyaAllah

:)