sometimes you just have to set your ego aside and remember that the love you have for that other person is more important than winning a fight :)

- marshall & lily, how i met your mother e6s5

Saturday, July 28, 2012

dah dapat tarikh convo!

encik acik convo seminggu awal dari sy.. ye lahhh.. dia kan abang.. bg la dia convo dulu ;))

essaiteeeeee..


Wednesday, July 25, 2012

snippets and randoms

mr doctor dah mula bertugas di tempat baru. sedikit jauh dari comfort zone kami. tp decisions are made. and we planned to stick to it. insyaAllah dipermudahkan

seronok dia dapat kerja office hour, dapat tumpang sewa murah, dapat kawan2 baru (dan lama).. i'm just happy that things are working out. walaupun banyak drama (especially from yours truly ;D)

business VCO berjalan. slow and steady. alhamdulillah. insyaAllah akan pick up pace bila dah settle wedding nanti. happy. dapat duit belanja sikit ;)

wedding progress. insyaAllah under control. yang penting yang wajib insyaAllah selesai ;) kad dah mula berjalan. tanggungjawab dah diserah kat posmen. haha.

puasa yang penat. tp dgn VCO n collagen rasa segar jugak ;) tapiiiii,, agak kurang makan.. stress n kepenatan mmg x membantu ah kan.. makanyaaaaaaa fitting baju kawen tangguh lepas raya. baru 4 hari puasa sy dah turun berat secara melampau. harap2 temporary saje. i dont like this pattern of losing weight. 


nenek kurang sihat. ya Allah, kurniakanlah kesihatan kat nenek sy ;(

catalyst2u **melekat**

-16072012-

hahaiiiii!!!

korang mesti pernah dengar product catalyst kan??

yang famous amos cam VCO ngn collagen premium tuuuuuu

60 softgel/bottle 
15 sachets/box

ok

sebenarnye sebelum nie xde niat sangat nak berniaga pun..

tapi based on pengalaman sendiri..

VCO n collagen nie memang membantu..

paling penting sekali sebab period pain. sy ada masalah period pain yg sangat teruk sebelum nie. memang kalau period tu tak boleh bangun buat ape pun. tapi sejak makan VCO alhamdulillah, walaupun sakit tu tak hilang sepenuhnya tapi dah sangat2 reduce dan boleh berfungsi..

pasal kulit pulak,, sy mmg tak banyak masalah kulit muka, tp masa lepas fieldwork masters tau2 jelah cmne kan kulit muka kalau dah tiap2 hari kena jemur.. so dengan VCO + collagen, dalam masa 3 bulan memang muka dah pulih sepenuhnya. again, sbb takde niat nak berniaga sy cm xde amek gmbr nk buat bukti. sobs.

so sy nak share kebaikan VCO n collagen premium ni ngan awak2 semuaaaaaaaaa ^_^


offer ni valid sampai minggu terakhir ramadhan ye kawan2. sbb saye nak tawennnnn. takut x berkesempatan nak arrange order nanti. tp sila lah email ye ^_^

sebenarnye byk lagi product catalyst nie kalau korang pernah dengar. tp sy concentrate ni 2 dulu ye :)

-updated 17072012-

disebabkan sambutan agak menggalakkan.. sy rasa sy terpaksa bukak pre-order. boleh tak? sbb sy mmg dah xde stock. sy ambik stock sikit je hari tu.. sy mntk maaf sesangat ye :(

kalau awak2 sanggup tunggu utk pre-order n dapat barang lambat sikit, sy boleh uruskan, kalau awak2 nak urgent bole e-mail sy utk contact straight ngn agent/stockist yg boleh supply :)

pre-order,
1st batch tutup 25 julai 2012

lepas tu sy akan confirm kemudian ye,

insyaAllah lepas wedding sy cuba buat lg elok dari ni. tq korang sbb support sy :)

-updated 25072012-


preorder closed :)


Saturday, July 21, 2012

salam Ramadhan

selamat berpuasa sayang2 saya sekalian

Ramadhan yang sgt bermakna buat sy.. buat kami..

Ramadhan terakhir sebagai anak dara pemalas! haha

Ramadhan terakhir kat rumah mama. sobs

isnin mr doctor kerja tempat baru. jauh sikit. insyaAllah temporary. sy yakin dengan kamu, sayang :)

bila dah masuk Ramadhan, tahap cuak meningkat.. byknye kerja2 kecik yg pending!

insyaAllah

permudahkan dan berkatilah perjalanan kami, Ya Allah :)

Friday, July 13, 2012

ya Allah,,

andai ini takdirMu untuk kami,,

kami redha..

permudahkanlah dan peliharalah perjalanan kami



dear mr doctor,

i have faith in you...

i know we can do this...

together.

Monday, July 9, 2012

stresssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss!

i have a FUGLY scar on my hand.

okbye~

Wednesday, July 4, 2012

darah manis~

Pernahkah kita dengar orang muda berdarah manis?

Pernah bukan, tetapi hakikatnya mungkin segelintir daripada kita tidak mengetahui apa yang dimaksudkan dengan berdarah manis.

Mereka yang berdarah manis ini merupakan individu yang berada di antara tempoh tunang dan nikah.

Ya, itulah tempoh yang dipanggil berdarah manis. Mengapa?

Kerana pada waktu itulah ujian akan datang, yang mana:

1. gangguan semestinya datang menduga.
2. tiba-tiba awek lama muncul kembali ke.
3. waktu-waktu ini lah terasa kelemahan tunang kita.
4. waktu-waktu inilah Allah swt cuba uji dengan memperlihatkan individu yang kita cari, pakej lengkap.
5. tempoh darah manis inilah syaitan akan menyucuk-nyucuk hati dan perasaan dengan pelbagai mainan hati dan perasaan, lalu menimbulkan rasa sangkaan yang pelbagai.

Itulah hakikat mereka yang berdarah manis, yang mana ada sahaja makhluk yang akan mengganggu, yelah, manislah katakan... :)
pinjam dari ariffsarip

percaya ke tak?

masa mula2 dulu stress jgk bila orang asek cakap pasal bertunang = darah manis = accident prone nie. bagi sy benda ni antara dugaan org bertunang jgk (kot?)

lagi 72 hari.. dugaan bertunang xde ape la sangat. kalau ada pun mostly sebab diri sendiri je yg gedik mengada ngn mr doctor. kesian org tu nak layan sy. sobs. masa nie la sy rs bnda kecik2 tapi dibesar2kn. byk kali sgt.. tp nasib baik mr doctor sgt bersabar. tp ada masa jugak smpai mr doctor pun bole naik hangen dgn sy.. sobsobss.. tp alhamdulillah,, xde lah smpai gaduh berhari2 ke ape.. alhamdulillah xde lah smpai dugaan terlalu berat utk kami..

tapiiiii..

part accident prone tu sy rasaaaaa sgt skrg ni..

mungkin ni bahagian sy kot..

dua tiga hari ni bawak kereta asek terkejut2 je sebab mcm selalu kena himpit ngn kereta lain lah,, motor tiba2 ada kat tepi lah,, semalam almost kena kejar ngn satu pakcik cina ni (sy teka dia mabuk) dah la 2 kali dia himpit kereta sy.. bila 2 kali kena hon dia turunkn tingkap dgn muka merah nk marah2 sy.. sy tekan minyak dia kejar.. nasib baik la sy mmg kat lane kanan n dia sangkut belakang kereta jpj kt traffic light.. tp cuak x pyh ckp laaaaa..

lepas tu sy sangat lahhhhh accident prone kat dapur. sobs...

1. tercelup jari dalam minyak panas. mama suruh goreng keropok sy goreng jari. yg kena minyak mercik2 masa goreng ikan tu tak payah cerita la.. smpai naik ke muka.. nasib baik ada clinique dark spot corrector. lols~


2. handmixer malfunction. sy pn tak pasti cmne jadi cmni. tp yg sy tau handmixer tu dah rosak rupenye (tau rosak lepas dilukai lahhhhh) sobs~

sedih sikit sebab plan B project masa depan yang nmpak mcm best rupenye x berjaya.. xpelah.. mungkin rezeki sy dgn plan A. insyaAllah. for now.. focus kawen2 dulu ;)

darlings B2B.. sila jaga diri yea 

;)