sometimes you just have to set your ego aside and remember that the love you have for that other person is more important than winning a fight :)

- marshall & lily, how i met your mother e6s5

Wednesday, July 4, 2012

darah manis~

Pernahkah kita dengar orang muda berdarah manis?

Pernah bukan, tetapi hakikatnya mungkin segelintir daripada kita tidak mengetahui apa yang dimaksudkan dengan berdarah manis.

Mereka yang berdarah manis ini merupakan individu yang berada di antara tempoh tunang dan nikah.

Ya, itulah tempoh yang dipanggil berdarah manis. Mengapa?

Kerana pada waktu itulah ujian akan datang, yang mana:

1. gangguan semestinya datang menduga.
2. tiba-tiba awek lama muncul kembali ke.
3. waktu-waktu ini lah terasa kelemahan tunang kita.
4. waktu-waktu inilah Allah swt cuba uji dengan memperlihatkan individu yang kita cari, pakej lengkap.
5. tempoh darah manis inilah syaitan akan menyucuk-nyucuk hati dan perasaan dengan pelbagai mainan hati dan perasaan, lalu menimbulkan rasa sangkaan yang pelbagai.

Itulah hakikat mereka yang berdarah manis, yang mana ada sahaja makhluk yang akan mengganggu, yelah, manislah katakan... :)
pinjam dari ariffsarip

percaya ke tak?

masa mula2 dulu stress jgk bila orang asek cakap pasal bertunang = darah manis = accident prone nie. bagi sy benda ni antara dugaan org bertunang jgk (kot?)

lagi 72 hari.. dugaan bertunang xde ape la sangat. kalau ada pun mostly sebab diri sendiri je yg gedik mengada ngn mr doctor. kesian org tu nak layan sy. sobs. masa nie la sy rs bnda kecik2 tapi dibesar2kn. byk kali sgt.. tp nasib baik mr doctor sgt bersabar. tp ada masa jugak smpai mr doctor pun bole naik hangen dgn sy.. sobsobss.. tp alhamdulillah,, xde lah smpai gaduh berhari2 ke ape.. alhamdulillah xde lah smpai dugaan terlalu berat utk kami..

tapiiiii..

part accident prone tu sy rasaaaaa sgt skrg ni..

mungkin ni bahagian sy kot..

dua tiga hari ni bawak kereta asek terkejut2 je sebab mcm selalu kena himpit ngn kereta lain lah,, motor tiba2 ada kat tepi lah,, semalam almost kena kejar ngn satu pakcik cina ni (sy teka dia mabuk) dah la 2 kali dia himpit kereta sy.. bila 2 kali kena hon dia turunkn tingkap dgn muka merah nk marah2 sy.. sy tekan minyak dia kejar.. nasib baik la sy mmg kat lane kanan n dia sangkut belakang kereta jpj kt traffic light.. tp cuak x pyh ckp laaaaa..

lepas tu sy sangat lahhhhh accident prone kat dapur. sobs...

1. tercelup jari dalam minyak panas. mama suruh goreng keropok sy goreng jari. yg kena minyak mercik2 masa goreng ikan tu tak payah cerita la.. smpai naik ke muka.. nasib baik ada clinique dark spot corrector. lols~


2. handmixer malfunction. sy pn tak pasti cmne jadi cmni. tp yg sy tau handmixer tu dah rosak rupenye (tau rosak lepas dilukai lahhhhh) sobs~

sedih sikit sebab plan B project masa depan yang nmpak mcm best rupenye x berjaya.. xpelah.. mungkin rezeki sy dgn plan A. insyaAllah. for now.. focus kawen2 dulu ;)

darlings B2B.. sila jaga diri yea 

;)

4 comments:

dhiera said...

kita plak dalam seminggu ni dah 2 kali accident. not so call accident la. ahad ritu hampir kena langgar dr belakang. semalam motor plak langgar dari belakang sampai calar kereta~ sobsob

[az azhari]™ said...

adoyai yang,, sila take care di jalan raya. byk dugaan time2 mcmnie

neya said...

hey awk cantik molek manis.. :* kite rasa dah dugaan bertunang. sumpah kalau tahu itu dugaan. mintak mak nikahkan terus. bhahaha. gatal :p

[az azhari]™ said...

awak cantik! sabar ye syg,, we'll get through this! hihi :*