sometimes you just have to set your ego aside and remember that the love you have for that other person is more important than winning a fight :)

- marshall & lily, how i met your mother e6s5

Thursday, August 30, 2012

kebenaran nikah. checked!

alhamdulillah,, dah dapat borang kebenaran nikah! ^_^

memang panjang procedure utk dapatkan kebenaran nikah..

mula2 sekali pergi kursus kawen, kita rasa terpaksa dengar,, ape ingat yg bagi ceramah tu rajin sgt nk kerja weekend utk mengingatkan kita benda2 yg mungkin terlepas pandang?? haha

isi borang hijau.. buat HIV test macam dalam entri ini.. utk siapa?? utk pastikan diri dan keturunan bersih dan sihat

jumpa imam & sidang kariah.. kita yang silap,, masa nak nikah/ada kematian baru lah sibuk nak cari diorang.. tak patut betul

hantar borang kat pejabat agama & dapatkan kebenaran utk nikah ^_^

tapi,,

bila fikir2 balik,, procedure ni bukanlah sesuatu yg membebankan,, sy tau,, ramai (termasuk saya duluuuuuuuuu) merungut pasal procedure ni.. nampak macam leceh.. tapi bila dah melaluinya,, sy rasa benda ni memang sangat perlu.. sebab tak semua orang betul2 arif dalam syarat2 sah & rukun nikah,, jadi pejabat agama sekadar membantu utk berurusan supaya pernikahan yg dijalankan nanti sah dan halal. 

urusan nak dapatkan kebenaran nikah ni senang je  sebenarnya,, cuma kena buat byk benda,, 

so fellow b2b,, jangan risau ye ;)

alhamdulillah,,

sy da bole kawengggggg,, hiks 


ya Allah,,
permudahkanlah urusan kami untuk mendirikan masjidMu 
dan kehidupan kami seterusnya. amin~

Saturday, August 25, 2012

post raya madness

baru berkesempatan bukak laptop di hari raya ke7. busy tak busy lah kan?

raya yang awesome seperti biasa :) i love my family. and looking forward to beraya dengan dua family next year ;)

raya diselangseli dengan wedding prep. dah macam nak pitam je ni..

bulan puasa sehari pun tak dapat jumpa, jauh sekali nak buka sama. sobs.

raya pertama dia datang dengan adik2 dia,,

raya ke4 dia datang utk wedding prep pule ;) fitting n amek sign imam utk borang permohonan nikah, nasib baik ada pak ngah udin tolong selesaikan urusan2 masjid ;) alhamdulillah. sambil2 tu sempat bawak dia beraya dengan adik2 arwah ayah n balik kampung jgk. lol.

minggu depan dh boleh dapat surat kebenaran nikah. ehem. nak nikah dah kite? ;)

emosi sangatlah tak stabil. tapi tak tau nak buat ape. buat masa sekarang masih mampu telan semua. dah rasa diri mcm spongebob, serap je semua yang berlaku keliling. malas nak berperasaan

ya Allah, peliharalah kami daripada gangguan syaitan yang membolak balikkan hati. 

nak pergi honeymooooooooooooooooooooooooooon! hiks

selamat hari raya aidilfitri

maaf zahir dan batin



♥, Azharians 




Friday, August 17, 2012

menjelang hari raya

lusa dah 1 syawal

27 syawal adalah hari pernikahan

mixed feelings. 1 syawal terakhir sbg anak dara manja pemalas. as excited as i am to get married, hati sayu mengenangkan sy nak tinggalkan comfort zone sy i.e: rumah mama

bulan puasa tahun ni sangat bermakna. semoga amalan sepanjang ramadhan ni diterima dan diberkati. i knw mama is the happiest, sbb lepas ni mmg x dapat dah. rumah sy byk kuih raya. tagteam dgn dearest sister with mama's supervision :)

rumah penuh. penuh dengan barang2 raya. penuh dengan barang2 kaweng. lepas raya mmg full throttle menyiapkan wedding. weee~

penat. tapi penat nak kawen sekali seumur hidup kan. berbaloi kan? cuma sy dah berjanji taknak jadi bride yang cerewet n in charge semua benda. let loose saje. yang penting keberkatan majlis. tak sabar nk selesaikan semua ni. tak sabar nak pergi bercuti. hiks.

lepas majlis bertandang kena curi masa utk jumpa future boss. ermmm. proposal jangan tanye dulu ye dr ;)

order vco ditutup buat sementara. nak focus pada majlis. lepas wedding insyaAllah :)
dan saya..
nak ucapkan selamat hari raya aidilfitri. maaf zahir dan batin. 
mohon maaf andai ada perbuatan, penulisan, dan perkataan yang menyinggung hati dan perasaan.  
semoga kehadiran Syawal membawa 1001 erti kemenangan Ramadhan
love,
me.

Saturday, August 11, 2012

jagakan dia

tuhan,, jagakan dia
dia kekasihku
kan tetap milikku


34 hari lagi sayang :)

Monday, August 6, 2012

down to 39 days left.

risau risau risau.

yg penting nak settlekan borang kahwin je 1st week raya.. yg lain tu ada,, ada lah,, xde pun xpe,, yg wajib nikah..

sy penat. sumpah penat :(

Ramadhan terakhir flying solo.

letih mengurus majlis.
letih menyediakan persiapan raya.
letih sebab kesihatan terganggu. batuk dah seminggu.
penat = kurang makan + batuk = penurunan berat secara mendadak. adoi

doakan sy cpt sihat. taknak lah jadi pengantin batuk :(

dan doakan semuaaaaaaaaaa berjalan lancar utk pernikahan kami dan kemudahan hidup kami :)

promo catalyst2u. sy decide utk amek order terakhir smpai 11 august. delivery minggu terakhir puasa :)