sometimes you just have to set your ego aside and remember that the love you have for that other person is more important than winning a fight :)

- marshall & lily, how i met your mother e6s5

Wednesday, October 17, 2012

ohana

i miss them!

and the moment ;)

doakan mereka dalam sihat, selamat dan sejahtera selalu

bakal ada pertambahan ahli keluarga tahun depan. hey ;)

oh. 

gratz acik

you so friggin deserve it! 


we love you!

Monday, October 15, 2012

sebulan sudah

a scary yet interesting and exciting change.

nampak gaya macam akan tutup blog. ataupun update sebulan sekali pun payah.

tak ada yang nak diceritakan. mungkin banyak tapi takut mengganggu privacy.

maaf. yang penting kamu tahu yang kami bahagia :)

mungkin akan tumblring. mungkin hanya di twitter n instgr.am?

mungkin akan kembali siapa tahu?

mungkin hanya snippets kehidupan?



tahniah acik, a proud holder of M. Eng (Gas). you.is.ohsem! we love you ;)

Friday, October 5, 2012

3 weeks

you were a stranger back then

but everything changes

you became my imam,

you became my protector,

you became the best friend i'd always wanted,

you became the most important person to me

it all happened 3 weeks ago

thank you for having me, as your lawfully wedded wife

i love you 

for everything you'd done

for everything we'd been through

for everything we're gonna face in the future

i never thought i could love you this much,, but i do 

:)



Thursday, October 4, 2012

semalam

yesterday was fun fun fun!

tghari mr doctor habis course dekat ipr so dia datang bangi and lunch dengan sy yg mengada2. lepas tu.. sy balik rumah. sesuki je mengular balik awal.. sorry dr, tp sme bnda yg dr suruh sy cari sy dah cari tau! tunggu dr masuk je hari ni.. tp kejap eh.. sy update blog dulu.. heuheu

smpai rumah je emo sbb mr doctor konon2 nk tunjuk jalan dalam tapi sy rasa jauh and at one point dia tertinggalkan sy.. pfftttt~

me: yang, jom beli tv
him: JOM!

terusssss la misi mencari tv. cik kak ni ajak pg beli tv mcm pg beli ayam! haha.. sbbnye budget mmg dah ada.. and disebabkan sy cuak nt mr doctor oncall sy mati kutu kat rumah,, haha.. mula2 pg thye hin,, tp leceh sbb dia suruh register astro sendiri n ktorg xde lah masa sbb office astro tutup 5.30. so pg seng heng sbb ade discount 120 kalau register astro kt seng heng.. heuheu :))

and semalam..

saya masakkkkkkkk!

haha.. tahpape excited!

tp memang excited pun sbb first time masak untuk husband n dia makan sedap je walaupn sy rasa sy masak x sedap mane pun..haha.. k bye

dah

nk kerjaaaaa..

bye~

Tuesday, October 2, 2012

the now

teaser outdoor majlis bertandang ;)
nasib baik wife dia dah ringan. lols~

long silent
laptop tersimpan rapi :))
settling down 
trying to make the home homier ;)
started working too!
buka mata luas luas untuk next step ;)

alhamdulillah..
hidup lebih tenang

dear darling husband,
i love you