sometimes you just have to set your ego aside and remember that the love you have for that other person is more important than winning a fight :)

- marshall & lily, how i met your mother e6s5

Thursday, February 28, 2013

review: outfit. make up. accessories

baru habis kelas.

ehem..

budak sekolah kannn

sambung review outfit make up & accessories.

nikah

outfit: own. baju kurung moden french tulle + royal satin lining. 
hub's. royal satin baju melayu. samping songket hantaran from terengganu. songkok jalan hang tuah ;))
make up + accessories: sarlizah andaman


baju sendiri. kain sponsored by makcu.
upah jahit rm90! jahitan sangat best! tempah baju bulan 3. sangat risau sbb kawen lepas raya..kalau tempah lambat takut baju x siap..tempah awal takuttttt tak muat..haha


and
sukaaaa make up nikah ni
kak liza make up sangat kejap! stgh jam pn x sampai rasanye. 
accessories. just rantai labuh tu je. 

cincin putih itu saya buat! inspirasi dari iwanis imd & intan norazam ;))

p/s anis syg dtg wedding! tp jumpa gitu jee..hu

reception

outfit, make up & accessories all provided by Sarlizah andaman ;)

memang nekad!
saya nak pakai songket!
haha ;))


ni je gambar baju yg agak2 full. macam saya yg malas nak cari kn?? haha


cincin merah pulak utk reception ;))


one thing sy suka kak liza mengandam,,

dia sgt teliti n cekap. 
walaupun make up cepat..tapi sangattttt mengikut kehendak.
and walaupun pakai tudung dia securekn rambut dgn hairspray. jadi sangatttt kemas! 

kasut for nikah + reception both from summit. saaaaangat selesa!

gambar nnt sy godek. lupa dah ;))

bertandang

outfit, accessories + makeup by shikin

sy takleh nak review banyak sbb MIL yg uruskan


full outfit

baju cantikkkkk!!!
 tapi sempit. mak andam degil! mintak besarkan dia xmau. lepas tu paksa sy pakai corset lagi.. grrrrrr~~
so agak x selesa n susah nak bernafasssss..

kasut yg dia provide pun x selesa. maka lepas berarak sy tukar kasut sanding melaka. heuuuu


make up pun. buat muka nmpk garang. hu
lepas tu dia balik awal so xde touch up & kemas2.. so by the time outdoor dah jadi messy

sobs

tips:
pleaseeee degil sikit dengan mak andam.
jangan ikut dia je walaupun dia pakar. tp yg merasa tu diri sendiri..

sbb for the whole day, orang tengok kau jeeeee.. so kalau x selesa tu sangat lah sedih ye adik2.. 
nak benapas pun somput camno nak sonyum yo??

haaa

entry berhenti secara tiba2 lagi.

okbyes


Monday, February 25, 2013

hari ni break sekejap dari review.

boleh??

boleh la kan.. haa..

sebab semalam adalah shopping kain2 pasang utk bajus2 yang akan dipakai masa wedding kakak tersayang..

yesss.. my darling sister is getting married! hahaa.. suka suki aku announce.. hopefully xde la kengkawan dia terbaca. kalau ada mmg naya je kan sbb dia sendiri pn x announce lagi.. huahuahuahhh

seronok sbb kembali ber wedding prep! dapat baju cantek this time around. ye lah..hari tu aku x dapat baju sbb aku yang pakai baju kaweng kan.. husband pun seronok dapat 3 pasang baju melayu!

ehh..sebenarnye banyak entry review pending. tapi sekarang cuma boleh type entry laju2 sebab esok nak jumpa boss.. and macam x kukuh je lagi benda yang nak di explain. risauuuuu.. tolongggggg...

hu ;(


Saturday, February 23, 2013

review: groom's reception

cemerlang tak sayaaaaa??

selasa ada presentation proposal ospm. tapi hari ni buat review. sementara menunggu mr doctor locum. kejap lagi nak balik ozana pulak..

huahuahua

so groom's reception

tak boleh nak review sangat punnnnn.. sbb saya tak ambik tau pape pasal reception belah lelaki. redha dan pasrah je huahua

venue: dewan komuniti bandar manjalara, puchong. quite nice hall. tapi stage dia.. ermm.. buruk sikit.. pastu xde carpet ke pape.. so.. ermm.. hehe
date: sunday, 23rd september 2012
theme: purple peach pink. pretty!
caterer/wedding planner: tak ingat nama. tapi sangatttttttt bad experience. not only she lied to my inlaws, makanan tak cukup, setting x macam janji.. and she had the nerve to marah2 and call my inlaws bad names. keji gila. hati2 okey?
mak andam: her name's shikin. from bukit jalil. baju cantik! pelamin cantik. tapi make up dia idonlaik.. and dia x ikut bride's wishes. ikut dia je..hu
OP: detik indah wedding photography! diwant and fahmi 

make up and waiting for the malaccans. 

dah kurang awkward..heuuuuu~~


arriving at the hall in paksu's merc. ehem..

suka sbb ada gambar keluar kereta yg cun. haha


berarak dan bersanding 


makan beradap

makan sedap. mcm2 makanan. little we knew masa ni inlaws sebenarnye ada problem dgn wp. grrr.. sedih jgk bila kenangkan balik


cake 5 tingkat. by wp. tapi cake dia x stable. so dipaksa potong cake when we weren't ready. seriously rude. hmmmphh..

and i din't taste any except for the cream masa suap2 tu..


ohana

favourite shot!

suka sbb both family sgt awesome and kawan baik! hihi



rombongan melaka


cousins! gediks


i love this shot.
because;
the family
and how we posed. haha

seriously.. i love my majlis bertandang

couldn't ask for more from the inlaws..genuinely happy and thankful sbb sy mmg dari awal x nak campur pape.. so when they had this awesome majlis.. i feel so blessed

tapi sy rasa wp ni sgtttt problem.. sgt byk flaws majlis yg disebabkan oleh wp bangang ni.. but we din't knw sampai lah ktorg balik from cherating. up til the point report polis segala. sobs

sedihhhh.. kesian inlaws =(

but all in all..

i love my receptions

rasa nak kaweng lagi sekaliiiiii..



Thursday, February 21, 2013

review: reception

i'm back!

terkejut tak?? haha

nak review pasal reception pulak hari ni. sbb otak dah jem dengan OSPM & model. matileh kalau org google OSPM sampai blog aku plak karang..haha

so.. bride's reception
location: taman ozana impian
date: saturday, 15th September 2012
theme: maroon & white
caterer & canopy & deco: tasik catering & canopy. highly recommended  super easy dealing dgn abg nizam & kak ann. food super sedap
outfit & make up & accessories: Sarlizah andaman. duyong. pun highly recommended
OP: Detik indah. highly recommended jugak! 

so around 12ish.. yes. sy bersanding awal! suka sebab dah settle sanding n makan dah boleh mingle with sedara mara & guests yang datang nak meraikan kita!

masa duduk atas pelamin ni tuhan je la yang tau nebesnye. lagi nebes dari masa nak nikah!

tol!
ini sangat kelakar & seronok.
memang dah mintak mr doctor sediakan sampul berisi seringgit byk2. haha. seringgit je pun. 

background story,
along siap pergi check dgn nizam (pengapit mr doctor) lepas tu panggil sme sedara ckp' "cpt2 buat tol..dorang bwk banyak!"

haha.
tp memang dah bgtau awal2 kat family inlaws yang benda ni saje2 utk suka2. baru lah welcoming bak kata orang melaka. haha

ehem

pasal pelamin make up n outfit saya review lain ye. janji!

haha

ni lagi satuuuu..

baling gula2 + duit. rasanya adat johor ni. tapi ktorang kan johor celup. haha

makan beradap. 

meja deco by caterer. makanan memang terbaik. tapi pengantin lapar. haha

kalau tengok depan lyly tu banyak kuih kan.. kuih tu sme orang bawak. kecuali fruit cake sbb mama buat! heuheu. favourite! 

cake. pun by caterer

tapi tengok lah kek tu ada kesan kena korek. mmg siap aku gigit jari yang korek tu bila jumpa budak tu nanti. culprit telah dikenalpasti ye!

cake sedap. tu pun makan yg dorang simpan top tier je! haha. flavour lain2 all 3 tiers. tp mmg lah x ingat. haha


gambar favourite. 

i love yous!
indoors. 

ktorg tak buat outdoor. cuma buat indoor je. sbb allllll dayyyyy berjalan sampai lebam bawah khemah

my brother: korang pengantin paling cool sebab duduk bawah khemah je all day long smpai orang dah tinggal sikit

yeah.
dari awal sy niat mcm tu. biarla x bykk gmbr cantik pun.
as long as i can meet everybody who came to celebrate my big day. dah la husband start selsema plak hari tu. so kesian. 

but i had a lot of fun

tips
1. dont fret on the small flaws. you wont even remember to care. just let it be. enjoy yourself. skali je k kawen!
2. smile. smile smile. be prepared to smile a lot
3. wear comfortable heels. invest. i love my wedding shoe. fulstop!

ok
going back to OSPM

byes~


Wednesday, February 20, 2013

review: solemnization

first review of the wedding

solemnization
venue: home. taman ozana impian
date: friday, 14th september 2012
time: 3ish pm. lepas solat jumaat
OP: Detik Indah
caterer: aunty shikin. makanan sedap. asam pedas daging, ayam goreng berempah, kobis masak lemak, ikan kering. sadly dia dah tak buat catering besar2 lagi. tapi kalau nak contact caterer melaka. we have a new one ;)
khemah: guna khemah caterer hari kenduri. tasik catering and canopy
make up + hantaran + accessories: Sarlizah andaman

the day,
bangun pagi2 melompat sebab along is homeeeee! lepas tu pergi kubur arwah ayah. despite the meaningful jelingan from some people sebab i keluar rumah. haha. hey. i'm not missing him on my biggest day okey!

then. around 1.30 kak liza my mak andam came.

okeyh.

solat zuhur. make up2 dalam setengah jam. and the then fiance text saying their on the way

surprisingly, i was very calm

pak imam + the family naik. asking the usual questions. and i am still calm. despite some tears. happy tears. 

sampai terlupa pakai socks and bawak turun kasut. haha

blackberry buat hal masa hari nikah tu. kan dah kena ganti! ehh.. lari topik



bila turun bawah. 

and everything was a little bit blurry. tau2 dah moment 'aku terima nikah..'


sekali lafaz. i'm his!

lepas menangis2 masa lafaz taklik & sakinah. ohh..memang drama. air mata macam tak nak berhenti. sayu gila!


serah mas kahwin and the usual stuffs


cinta hati kesayangan. azharians. welcome to the family baby!
awkward moment kena buliiiii dengan OP

cantik kn gambar OP saye..hihikkk

alhamdulillah
it was one of the happiest moment in life.
when my best friend married me ;)

review review review

ehem2

i finally decided to review my wedding

haha

after 5 blissful months

sebab?

gambar dari photobook dah dapat

so x payah edit lagi..

sooooo pemalas huh??

so wait for it yah

Monday, February 18, 2013

closer to the dream

hello

officially a PhD candidate. yes.

bismillah

must not procrastinate anymo. loads to be done! 

thank you bebi for your endless support. and bare with me. i know you always will. lovessss. we're gonna rock this! insyaAllah

hey,, Dr Azliyana Azhari soon ;)

this is what we always wanted. this is what we always talked about since i was 16. this is what he told me on his deathbed. yes. up to the moment he was in stroke, he still reminded me of this. this is how she sacrificed, brought me up and nurture me and see me through my painful journey. 

so why oh why should i abandon this biggest dream of ours. i know it hurts not having him around to witness this. but i know too, that he's always shining down on me. he's always in my heart. how else could i be this strong to do this? 

i shall never give up. because they never did. and look at where i am now. no thanks can repay what they did for me. 

insyaAllah

the final voyage. 

bismillah

Thursday, February 7, 2013

stalker :))

him: b, tgk ni *shows me a name requesting to follow his instag*

me: sape tu??

him: eh.. bukan xxx ke??

me: ohh..mne tau nama ex girlfriend awak.. eh.. stalker awak..




haha

long long lost story..

yes. husband ada stalker masa kat asasi..

selain i..ehhhh..

kbye