sometimes you just have to set your ego aside and remember that the love you have for that other person is more important than winning a fight :)

- marshall & lily, how i met your mother e6s5

Thursday, February 21, 2013

review: reception

i'm back!

terkejut tak?? haha

nak review pasal reception pulak hari ni. sbb otak dah jem dengan OSPM & model. matileh kalau org google OSPM sampai blog aku plak karang..haha

so.. bride's reception
location: taman ozana impian
date: saturday, 15th September 2012
theme: maroon & white
caterer & canopy & deco: tasik catering & canopy. highly recommended  super easy dealing dgn abg nizam & kak ann. food super sedap
outfit & make up & accessories: Sarlizah andaman. duyong. pun highly recommended
OP: Detik indah. highly recommended jugak! 

so around 12ish.. yes. sy bersanding awal! suka sebab dah settle sanding n makan dah boleh mingle with sedara mara & guests yang datang nak meraikan kita!

masa duduk atas pelamin ni tuhan je la yang tau nebesnye. lagi nebes dari masa nak nikah!

tol!
ini sangat kelakar & seronok.
memang dah mintak mr doctor sediakan sampul berisi seringgit byk2. haha. seringgit je pun. 

background story,
along siap pergi check dgn nizam (pengapit mr doctor) lepas tu panggil sme sedara ckp' "cpt2 buat tol..dorang bwk banyak!"

haha.
tp memang dah bgtau awal2 kat family inlaws yang benda ni saje2 utk suka2. baru lah welcoming bak kata orang melaka. haha

ehem

pasal pelamin make up n outfit saya review lain ye. janji!

haha

ni lagi satuuuu..

baling gula2 + duit. rasanya adat johor ni. tapi ktorang kan johor celup. haha

makan beradap. 

meja deco by caterer. makanan memang terbaik. tapi pengantin lapar. haha

kalau tengok depan lyly tu banyak kuih kan.. kuih tu sme orang bawak. kecuali fruit cake sbb mama buat! heuheu. favourite! 

cake. pun by caterer

tapi tengok lah kek tu ada kesan kena korek. mmg siap aku gigit jari yang korek tu bila jumpa budak tu nanti. culprit telah dikenalpasti ye!

cake sedap. tu pun makan yg dorang simpan top tier je! haha. flavour lain2 all 3 tiers. tp mmg lah x ingat. haha


gambar favourite. 

i love yous!
indoors. 

ktorg tak buat outdoor. cuma buat indoor je. sbb allllll dayyyyy berjalan sampai lebam bawah khemah

my brother: korang pengantin paling cool sebab duduk bawah khemah je all day long smpai orang dah tinggal sikit

yeah.
dari awal sy niat mcm tu. biarla x bykk gmbr cantik pun.
as long as i can meet everybody who came to celebrate my big day. dah la husband start selsema plak hari tu. so kesian. 

but i had a lot of fun

tips
1. dont fret on the small flaws. you wont even remember to care. just let it be. enjoy yourself. skali je k kawen!
2. smile. smile smile. be prepared to smile a lot
3. wear comfortable heels. invest. i love my wedding shoe. fulstop!

ok
going back to OSPM

byes~


No comments: