sometimes you just have to set your ego aside and remember that the love you have for that other person is more important than winning a fight :)

- marshall & lily, how i met your mother e6s5

Wednesday, September 25, 2013

MGTT & ATT

week 25 and counting ;)

monday. ANC HKj. tuesday. follow up KKIA Bangi

potong queue kat ANC kajang thanx to the hubs. sbb mummy dah emo kerja banyak.. not proud of myself. huh..

but all is well with mummy and baby. baby's growing well.. mummy too.. ehh.. hiks

mummy passed MGTT with flying colours. haha.. 3.9/5.5. even after 2 hours pn glucose level bawah level fasting. dah masuk tahap hypo plak rasanya =))

and semalam jugak kena Anti Tetanus Toxoid (ATT) jab. or lebih dikenali as cucuk kancing gigi. sakit wooo~ tapi ok la.. mummy kan gagah.. haha

p/s-both doctors yang scan kena tendang ngan baby..

Monday, September 23, 2013

stress

stress

stress

stress



not good for mummy n baby

=(

dah lamaaaaaaaaa x stress camni oiii..

2nd semester..

ohh 2nd semester



Saturday, September 14, 2013

1 year baby!

alhamdulillah

it'd been a year
thank you for being the best husband i could ever wish for; for loving me in your every breath; for taking a very good care of me and little bubba; for putting food on the table; for answering to my every calls, whines and cries no matter how busy and/or tired you are; for picking me up everytime i crumble and fall; 

i am far from the perfect wife material

but
i love you for every single and little things you did for me, for us, for this little family of ours 


happy 1 year love. and many more to come



Friday, September 6, 2013

MGTT & detail scan

muahahaa..

rupanya doc kkia dah tulis kat mukasurat 1 buku pink sy kena mgtt @20w.. selama ni nurse tnye sy jawab xde je.. hahahaa..screening katanya..

tapi tak dinafikan berat naik mendadak lepas raya sebab selera makan cam naga.. makanan kegemaran: chocolates & desserts. oh damn! nasi masih musuh utama. k

so pagi2 ni TERpaksa escape meeting emur sebab nak g mgtt.. kena puasa dari pukul 10 malam semalam (sepatutnya) tapi kul 12 lebih perut sy dah naik gastric.. muntah balik segala dinner yg sy makan.. so sy mengelat makan biskut jacobs sekeping dekat2 kul 1 semalam.. nasib lahhh..

smpai kk.. dalam 8.30ish amek darah fbc (fasting blood chemistry. kot?) lepas tu minum lah air gula yang.. ermmm..

ok.. orang kata x sedap lah.. loya lah.. guess what.. saya minum dua teguk je.. 3 orang yg masuk minum air gula sebelum saya tu tgh duk termenung tengok gelas.. sy keluar sambil senyum. siap boleh gelak2 bila nurse buat lawak. kenapa?? sebab saya lapar! air gula pun air gula lah.. asalkn ada makanan masuk perut sy.. ngehhh.. dasar naga!

tapi pening jgk.. sbb perut kosong tetiba masuk glucose sebanyak2 mcm tu.. tapi sy mengelat sikit lagi.. sbb sy minum air kosong.. dekat 500mL jgk! haha.. tapi mr doctor kata boleh je minum air kosong..nurse yang tak bagi.. ngehhh..

lepas 2 jam.. buang masa borak dgn group whatsapp.. kacau mr doctor kerja.. bergayut dgn mama.. baca novel.. amek darah lagi skali utk check glucose lepas 2 jam.. lepas tu balik makannnnnn..

tapi sy hypo dan mengantuk yg amat.. smpai jalan single lane sy buat dua lane.. nasib baik kena tegur dengan mamat kereta sebelah.. malu ai.. tapiiiiiii.. bahaya kotttttt..kalau ada kereta dari depan mcmanaaaaaaa??

sy mmg selalu hypo.. pernah pengsan lepas period sbb hypo.. sbb sy mmg tak suka gula.. harap2 janganlah ada gdm pulak.. x pasal2 je.. selama ni hypo ttbe nak gdm??

tunggu dan lihat result lagi 3 minggu oke?

bubba. at 21w detail scan with O&G specialist hospital kajang. 

alhamdulillah.. all is well..

tapi biasalah.. tak puas hati sbb doctor nak tgk sihat..mummy nak tgk comel.. haha.. jadi tengah bodek daddy utk buat 3D/4D scan.. hiksss

ok bye.. mummy lapar