sometimes you just have to set your ego aside and remember that the love you have for that other person is more important than winning a fight :)

- marshall & lily, how i met your mother e6s5

Friday, September 6, 2013

MGTT & detail scan

muahahaa..

rupanya doc kkia dah tulis kat mukasurat 1 buku pink sy kena mgtt @20w.. selama ni nurse tnye sy jawab xde je.. hahahaa..screening katanya..

tapi tak dinafikan berat naik mendadak lepas raya sebab selera makan cam naga.. makanan kegemaran: chocolates & desserts. oh damn! nasi masih musuh utama. k

so pagi2 ni TERpaksa escape meeting emur sebab nak g mgtt.. kena puasa dari pukul 10 malam semalam (sepatutnya) tapi kul 12 lebih perut sy dah naik gastric.. muntah balik segala dinner yg sy makan.. so sy mengelat makan biskut jacobs sekeping dekat2 kul 1 semalam.. nasib lahhh..

smpai kk.. dalam 8.30ish amek darah fbc (fasting blood chemistry. kot?) lepas tu minum lah air gula yang.. ermmm..

ok.. orang kata x sedap lah.. loya lah.. guess what.. saya minum dua teguk je.. 3 orang yg masuk minum air gula sebelum saya tu tgh duk termenung tengok gelas.. sy keluar sambil senyum. siap boleh gelak2 bila nurse buat lawak. kenapa?? sebab saya lapar! air gula pun air gula lah.. asalkn ada makanan masuk perut sy.. ngehhh.. dasar naga!

tapi pening jgk.. sbb perut kosong tetiba masuk glucose sebanyak2 mcm tu.. tapi sy mengelat sikit lagi.. sbb sy minum air kosong.. dekat 500mL jgk! haha.. tapi mr doctor kata boleh je minum air kosong..nurse yang tak bagi.. ngehhh..

lepas 2 jam.. buang masa borak dgn group whatsapp.. kacau mr doctor kerja.. bergayut dgn mama.. baca novel.. amek darah lagi skali utk check glucose lepas 2 jam.. lepas tu balik makannnnnn..

tapi sy hypo dan mengantuk yg amat.. smpai jalan single lane sy buat dua lane.. nasib baik kena tegur dengan mamat kereta sebelah.. malu ai.. tapiiiiiii.. bahaya kotttttt..kalau ada kereta dari depan mcmanaaaaaaa??

sy mmg selalu hypo.. pernah pengsan lepas period sbb hypo.. sbb sy mmg tak suka gula.. harap2 janganlah ada gdm pulak.. x pasal2 je.. selama ni hypo ttbe nak gdm??

tunggu dan lihat result lagi 3 minggu oke?

bubba. at 21w detail scan with O&G specialist hospital kajang. 

alhamdulillah.. all is well..

tapi biasalah.. tak puas hati sbb doctor nak tgk sihat..mummy nak tgk comel.. haha.. jadi tengah bodek daddy utk buat 3D/4D scan.. hiksss

ok bye.. mummy lapar


2 comments:

Diyana said...

skrg mmg result mgtt tu kuar lmbt eh?
bukan on the dot lepas amek darah tau bacaan dia ke?
lama pulak rasa nak menunggu result

[az azhari]™ said...

Diyana:: yup.. mmg kena tunggu next appt.. sbb dia bukan check gula je.. dia amek darah 3mL tu